0495 52 13 02 veronique@ivtherapeut.be

Waarde toekennen aan… , waardevol vinden, belang hechten aan,waarden, waardering …  Het woord wil nog gezocht worden klaarblijkelijk, maar waar het over gaat staat haaks op een cultuur van snel een hap tussendoor en ‘in Amerika worden er geen keukens meer opgenomen in nieuwbouwhuizen’ of ook ‘was er maar een pilletje om de maaltijd te vervangen, wat een gemak zou dat zijn’.

Het gaat over ervoor kiezen om de tijd te nemen om eten te bereiden en te tafelen ook, het gaat om schoonheid opmerken en ook dankbaarheid te voelen voor ieder die mee heeft bijgedragen bvb. aan de maaltijd op velerlei manieren.  Het gaat ook om bereid zijn iets meer te betalen of wat meer moeite te doen ook.

Soms lijkt het of ik helemaal de andere kant op evolueer dan waar de wereld naartoe schijnt te gaan … of is dat slechts perceptie ?  Toch is dit zonder twijfel waar ik voor wil gaan … duurzaamheid, kwaliteit, schoonheid, erkentelijkheid, eerlijke handel, menswaardige leef-en werkomstandigheden, gezond, natuurlijk, puur, degelijk, oprecht en nog meer in verval geraakte waarden die ik hoog in het vaandel wil blijven dragen, al was het maar opdat de kinderen van onze kinderen en hun kinderen ook nog een leefbare planeet zouden erven die we niet onnadenkend naar de vaantjes hebben geholpen, net als onze leef-‘cultuur’ en onze menselijkheid van enig ‘niveau’ (dat bvb. het instant, spotgoedkoop en op een rappeke ontstijgt om maar iets te noemen).