0495 52 13 02 veronique@ivtherapeut.be

Individuele psychotherapie voor volwassenen en jongeren in het groen

Dit is dé Plek waar je door individuele psychotherapie je volle potentieel (hér-)ontdekt.

Dé plek waar je weer voeling krijgt met je krachtige zelf.  

De plék waar we bij mooi weer al eens buiten op de tuinbank belanden en waar ’s winters het houtvuur aan is om de koude te helpen verdrijven.  Dé plek waarvan mensen zeggen “alleen al hier zijn brengt me op één of andere manier al tot rust” ;  dé  plek waar stukje bij beetje plék kan krijgen wat daarom vraagt, in een fase van je leven waar je het zélf even allemaal niet meer weet.  Dé plek waar we ervan overtuigd zijn dat je alle potentieel in jezelf draagt en waar we alles wat we in huis hebben heel graag ter beschikking stellen om samen met jou richting rijkelijke bloei te gaan.

Dé plek ook waar je niet in een vakje wordt geplaatst maar wel terug in je eigen kracht via voornamelijk gesprek aangevuld met visualisatie, meditatie, creatieve werkvormen, … al naargelang wat er uit ons therapeutisch methodisch koffertje tevoorschijn komt in afstemming met jou en met wat jou hier brengt en vooral ook in afstemming op wat ons intuïtief wordt ingegeven.

Veronique : Volwassenen

Hier is het dat je moet zijn voor … gepersonaliseerde affirmatiekaarten die ‘kunnen’ ontstaan als gevolg van een aantal individuele sessies.

Soms hoor ik jou of hoor ik mezelf zinnen zeggen waarvan duidelijk is dat ze van betekenis kunnen zijn voor veel mensen of die gewoon maar heel mooi en heel kloppend zijn in dit moment.  Aangezien ik me heel graag laat leiden door mijn ingevingen en het gevoel van goesting om vorm te geven … ontstaan er steeds andere, nieuwe en desgewenst gepersonaliseerde dingen.   Dus affirmatiekaarten zijn niet de standaard-output van een sessie (want ik lever geen standaard aanpak) maar ze behoren tot de mogelijkheden.   Net zoals het tot de mogelijkheden behoort dat je hier op deze plek op de site af en toe eens langskomt om je te laten raken door een affirmatie of dat we samen gaan stappen in de groene omgeving.

Ook is er in de therapieruimte een mand waarin affirmatiekaarten te vinden zijn die al een hele reis achter zich hebben, want meereisden met ander mensen die al eerder hier waren … Je kan er je eentje laten toe-vallen bij het begin van de sessie of ter afronding en wanneer de kaart haar werk voor je deed keert ze weer terug.   Voor sommigen wordt het een ritueel, anderen merken de mand ook na vele sessies  niet op … en allemaal is het goed zoals het is.

Hier is het ook …

dat je een  cirkelscan van je psychisch welbevinden kan laten maken.  Vergelijkbaar met een scan in medische termen geeft deze cirkel een zeer helder beeld van je situatie op vlak van je mentale, emotionele, spirituele, fysieke gesteldheid.  Het is een scan gebaseerd op een zeer zorgvuldig opgestelde vragenlijst die meteen handvaten biedt om gericht aan de slag te kunnen.   De cirkelscan laat toe je eigen evolutie zichtbaar te krijgen en is vooral heel handig gebleken als communicatiemiddel om het met je arts te hebben over alles wat ruimer is dan je fysieke gesteldheid bij mensen met burn-out, angstklachten en fysieke klachten zonder aanwijsbare oorzaak, …  Ze laat ook toe om zelf meer grip te krijgen op ‘is dit een tijdelijke dip ten gevolge van verhoogde stress, ben ik eerder HSP (hoogsensitief) of steven ik inderdaad af op een burn out ?’ 

Ja, ik neem contact voor...

een afspraak, meer informatie, de vragenlijst voor de cirkelscan, een vraag, een zot idee, een eerste kennismaking, een voorzichtig polsen

Katrien : volwassenen en jongeren

In de levensfase tussen 10 en 20 jaar gebeurt heel wat voor de eerste keer. De eerste keer een lief, voor het eerst alleen op reis met vrienden, de eerste keer te laat thuis komen, in de ban raken van een muziekgroep, naar de middelbare school, het eerste liefdesverdriet, de eerste joint, zich voor het eerst echt eenzaam voelen, … Dat kan soms heel spannend en inspirerend zijn, soms ook verwarrend en moeilijk.

Heb je soms het gevoel dat je er helemaal alleen voor staat ?  Dat niemand je begrijpt.  Je hebt nergens meer zin in.  Je slaat dicht op het moment dat je wat belangrijks wil doen of zeggen.  Je krijgt problemen op school of wordt gepest.  Je voelt je leeg, boos, teleurgesteld of verdrietig.  Je hebt een rotgevoel dat iedere keer weer terugkomt, terwijl je dat eigenlijk niet wilt.

Veel van je problemen kun je vast zelf oplossen door met je ouders of met vrienden te praten.  Soms raak je toch niet verder en er is er nood om extra hulp in te schakelen.  Jongerentherapie is dan wellicht een stap in de goede richting.

 

Jij en je verhaal staan centraal.  Ik bied een luisterend oor voor alles wat jij wil vertellen, voor de problemen waar jij tegenaan loopt.  We bekijken samen wat nu de belangrijkste reden is waarom je doet wat je doet, denkt wat je denkt, voelt wat je voelt.  Er gaat veel aandacht naar wie jij bent, je kwaliteiten en krachten, je (on)mogelijkheden, je dromen en verwachtingen van het leven.  Inzicht hierin helpt je jouw problemen op te lossen en je leven weer in eigen handen te nemen.

Mijn uitgangspunten :

Je ‘hebt’ een klacht, een probleem, negatieve gedachten of emoties.  Je ‘bent niet’ je klacht of je probleem.

Krachtgericht 

Waar ben je goed in, wat vindt je leuk en hoe kun je dat gebruiken om anders met je situatie om te gaan ? Hoe moeilijk het op een bepaald moment ook gaat, ergens in jou zit kracht en creativiteit, ook al zie jij (en je omgeving) dit even niet meer.

Toekomstgericht

Waar heb je invloed op en hoe kun jij (meer) invloed krijgen op hoe jouw toekomst eruit ziet ?   Waar kies jij voor ?

Keuzes

Ik ben er van overtuigd dat niets voor altijd vast staat en jij in staat bent andere keuzes te kunnen maken.

Vertrouwelijk

De informatie in de gesprekken is vertrouwelijk.  Deze informatie kan enkel met je ouders worden gedeeld, wanneer jij daarvoor de toestemming geeft.

 

{

Warm en betrokken word je hier beluisterd. Integriteit en betrouwbaarheid worden hoog in het vaandel gedragen, waardoor de therapieruimte een veilige plaats is, waar je jezelf mag zijn en stil kan staan bij je gevoelens, je gedachten en je handelen. Je mag hier de tijd nemen om samen uit te zoeken hoe je het anders zou willen, waarbij je ook een ondersteunend duwtje in de rug mag verwachten. Kortom, voor een zorgzame psychotherapie is Wakkebroekstraat 24 dé Plek. Dank je wel, Véronique!

Johanna
{

Jouw therapie heeft mezelf veel beter leren kennen en echt al heel vaak laten zien waar het misloopt. Jij hebt mij al heel wat tips geleerd om zaken anders aan te pakken of te bekijken en die werken zeker en vast voor mij. Verder ben ik al ontzettend veel veranderd, bevestigd door mensen die mij zeer goed kennen, in mijn doen en laten gewoon door dingen zaken anders gaan te bekijken. Verder heb ik geleerd dat “moeten” niet moet en dat ik dingen anders mag doen dan wat standaard is of de normale gang van zaken is. En vooral heb ik geleerd te doen wat voor mij belangrijk is. Ik ben ook aan het leren mij minder aan te trekken van wat anderen zouden kunnen denken of vinden. Na de sessie gisteren dacht ik nog : ‘amaai die Veronique kent mij echt wel goed’. Het doet mij deugd te zien hoe ik al gegroeid ben door de therapie. Nu ook nog mijn oordelen over anderen loslaten en dan ben ik helemaal ‘vrij’

H.
{

Heb dankzij therapie voor het eerst in lange tijd weer eens kunnen genieten van de dingen die ik graag doe !

{

Dàt is het wat ik heb geleerd in therapie … toelaten ! en dus niet : me verzetten, wegduwen, anders willen , ervan gaan lopen, bevechten, sterk moeten zijn, … maar wel (de angst, de paniek, het verdriet) toelaten, het laten voor wat het nu is en vaststellen dat het dan ook weer wegebt ,dat ook dit overgaat… Sindsdien draai ik mezelf niet meer zotter en zotter op in mijn hoofd en als dat toch weer eens gebeurd, dan laat ik ook dat toe. 🙂 A.

{

‘Ik zie therapie als mentale fitness die van mijn brein een betere spier heeft gemaakt. Niet alleen een sterkere spier maar ook een spier die de activiteit die ze moet uitvoeren – denken – beter onder controle heeft. Ik heb me bevrijd van frustraties en angsten, van verkeerde percepties en doemscenario’s. Ik leef meer in het nu, met een onbevooroordeelde blik op mijn verleden en toekomst. Ik ben strenger (minder vanzelfsprekend begripvol en daardoor afhakend van mezelf) en milder (minder veeleisend) voor mijn medemens geworden. Ik ben meer ongedwongen gelukkig en heb geluk kunnen inpassen als een ‘way of life’ in plaats van een tijdelijk gevoel. Ik ben me meer bewust van wat me gelukkig maakt en zoek dat geluk meer op. Het maakt me ook gelukkig dat ik verantwoordelijkheid mag opnemen voor mijn eigen leven. Ik heb geleerd dat drempels vaak minder hoog zijn dan ze lijken. Ik heb geleerd dat schaamte en onzekerheden vaak illusies zijn. Er is veel mogelijk als je in mogelijkheden gelooft. Het is goed het krampachtige los te laten en in je intuïtie te geloven.’

Yves
{

Dit zijn de tastbare effecten van therapie bij jou : de relatie met mijn vader is verbetert, ik kan ‘mijn gelijk’ beter loslaten, mijn ego staat meer tussen haakjes, ik maak mij niet meer boos op een manier waarop ik nog bozer word op mezelf. “In situaties waar het vroeger escaleerde heb ik nu soms het gevoel alsof je mee op mijn schouder zit en dan stel ik mij voor dat ik de situatie aan jou vertel … Door het te brengen … vind ik rust en antwoorden in mezelf terwijl ik vroeger als iets tegenzat er vele lagen bovenop gooide.”

Dieter
{

Soms moet ik denken aan de appeltjes die we niet kunnen plukken in de lente.  Wie had dat gedacht. Nog eens bedankt voor de goede lieve zorgen. Ik denk dat ik vandaag begonnen ben aan de rest van mijn leven
Zo zo blij!
Ik wil je nog eens bedanken voor het stukje weg dat je samen met mij gegaan bent. Ik heb het nooit geloofd, maar weet nu ‘ooit komt alles goed!’ Merci daarvoor.

Katrien
{

Een plaats die goed aanvoelt. Ge komt er tot rust. Bij Veronique voel ik mij direct op mijn gemak. Zij heeft iets over haar waardoor je over alles kunt praten.
Zij helpt je om dingen te verwerken op een heel goeie manier. Ik voel mij er zen van worden en pik er dingen op die mij sterker maken voor situaties (hoe er ermee om te gaan, hoe te reageren, …).
We deden ook een opstelling met stenen. Ik nam er een foto van en heb ze dan hier thuis ook gelegd. Het geeft mij een zeer groot vertrouwen dat ik zo energetisch veel kan betekenen voor mijn dochter in de situatie waar ze nu inzit zonder mij echt te gaan moeien en mijzelf uit te putten.

Ingrid
{

Oordelen van anderen en oordelen over anderen … let it go, dàt is wat ik hier vooral leerde.

{

Dankzij een vriendin ben ik bij Veronique gegaan.  Ik ben heel tevreden dat ik die stap heb  gezet.  De zware druk die ik al jaren meedraag is reeds veel minder;  Vooral mijn zelfvertrouwen is terug, een paar goeie gesprekken en vooral die ene zin helpt mij ‘even de helicopter in , dat helpt me relativeren’. Als je het moeilijk hebt is het belangrijk dat je er met iemand over kan praten.  Iemand die je eerlijk antwoord met losse open woorden … en je de dingen anders laat bekijken naar je familie als naar andere personen.  Ik zie haar nu als een back-up waar ik altijd op kan terugvallen en ik zal het zeker niet meer zo ver laten komen.

Martine