0495 52 13 02 veronique@ivtherapeut.be

Relatietherapie

Dit is dé Plek om stil te staan bij eigenheid en verbinding, gekwetstheid en hoop en constructief vervolg te maken met je relatie.

Dé Plek waar relatietherapie gezien wordt als een boeiend zoeken naar verbinding op momenten dat de bron lijkt opgedroogd of dat er in de ogen van één van jullie teveel is gebeurd om er nog in te durven geloven dat jullie ‘samen’ terug op de rails te krijgen is, terwijl je dat diep van binnen toch wel ergens nog hoopt.

Dé plek waar we nét dat tikkeltje anders, nét dat tikkeltje méér bieden om mekaar weer met nieuwe ogen te kunnen gaan zien en eventueel mits een korte begeleide time-out, te hér-ontdekken of in schoonheid elkaar los te laten.

Misschien overweeg je relatietherapie en weet je niet zo goed wat je je daar bij kunt voorstellen.
Misschien zie je daar helemaal geen heil in,  kun je je onmogelijk voorstellen dat een ander zou kunnen rechttrekken wat tussen jullie scheef zit…
en toch zou je niets liever willen dan dat er verandering kwam in hoe jullie met mekaar omgaan, hoe het nu loopt tussen jullie …

Ik nodig je uit om via het contactformulier in een paar zinnen (of veel uitgebreider als dat beter voor je voelt) weer te geven waarover je je zorgen maakt, waar je misschien zelfs van wakker ligt in jullie relatie.

Als je je partner hetzelfde zou vragen, wat zou die dan schrijven ? Heb je daar een idee van ? Mogelijk ziet hij/zij geen probleem of zou hij/zij een totaal ander probleem aankaarten.
Wat je in elk geval al zou kunnen doen is het eens rechtstreeks vragen en de tijd nemen om te beluisteren wat er komt.

Stuur naast bovenstaande jouw vraag/ vragen door en krijg gegarandeerd persoonlijk antwoord.

Hier is het …

dat we een relationele (dis-)balanstest ontwikkelden … die meteen een goed zicht geeft op verschillende terreinen die van belang zijn voor een duurzame, voldoendinggevende relatie.  Ik maakte wel eens de vergelijking , bij een koppel bij wie één van de partners in de autobranche zat,  met een auto én we hadden het over de absoluut essentiële onderdelen om van een auto/ relatie te kunnen spreken, de nog steeds belangrijke onderdelen om comfortabel en veilig te kunnen rijden/ samenzijn en de vrij te kiezen ‘opties’.  Hierrond samen het gesprek aangaan en het aandurven de spiegel-ingen die ik als betrokken buitenstaander terugspiegel samen te bekijken, kan al een eerste aanzet zijn voor een deugddoender vervolg ‘samen’, zélfs als één van beide eerder sceptisch staat tgo. therapie (wat nagenoeg altijd het geval is :))   Soms is het resultaat van relatietherapie de doorvoelde keuze om elkaar los te laten op een wijze die zo min mogelijk extra schade toebrengt en ook dan kan het zinvol zijn de weg naar elkaar te hérvinden voorbij de verwijten en oordelen en opnieuw aansluiting te vinden bij dat deel van jou dat de ander graag zag/ziet.

Ja, ik neem contact voor...

een afspraak, meer info, de relationele disbalanstest, een vraag, een korte schets van onze situatie, ….

{

Ik heb zeer veel steun, begrip en medeleven gevoeld.  Ik leerde voor mezelf opkomen op een rustige en vriendelijke manier. Had ik geen hulp gezocht dan denk ik dat ik en mijn vriend uit elkaar zouden geweest zijn.  Nu zijn we stilletjes terug naar elkaar aan het toegroeien op een respectvolle manier.  Zeggen wat je voelt en een evenwicht vinden tussen twee mensen is heel belangrijk. Ik durfde niet altijd zeggen wat ik voelde en daardoor kom je dan soms in een ruzie terecht … omdat de andere persoon niet weet wat ik denk of voel.

{

Niet omdat je van je pad afgeraakt, dat je voorgoed de weg kwijt bent

Na een 12 jarige relatie biecht mijn partner een affaire op van 1,5 jaar met een collega.

Voor professionele hulp komen we terecht bij Veroniek.

De spreekwoordelijke spiegel die je dan voor ogen krijgt doet je bepaalde zaken anders zien, zien vanuit het standpunt van je partner.
Dan denk je bij jezelf hee waarom zag ik dat niet eerder zo?
Wat je dan helpt een beetje beter te begrijpen hoe het zo verkeerd is kunnen lopen.
Wat wij eruit geleerd hebben is dat je sommige uitspraken en of signalen beter een beetje anders of duidelijker kan brengen en dat deze dan wel door je partner correct worden opgepikt.
Je merkt ook dat sommige dingen een sneeuwbal effect hebben veroorzaakt en er uiteindelijk toe geleid hebben dat het grondig fout is gelopen in je relatie.
Na je therapie moet je het wel onder elkaar oplossen en verder uitpraten maar de therapie heeft ons wel op de goeie weg gezet. Ik zou het omschrijven als :
Het is niet omdat je van je pad geraakt dat je voorgoed de weg kwijt bent en het is dat precies wat we aan de therapie overgehouden hebben.

Als je ziet van waar we komen zitten we al heel ver in de goeie richting.
Nogmaals bedankt om onze “ guiding light “ te zijn in deze best wel heel moeilijke fase van ons leven.

A en P
{

Eerst waren het tegenstellingen waar we tegenaan liepen en mee worstelden.  Toen werden onze verschillen cadeau’s aan mekaar … : uitnodigingen om een beetje naar mekaar toe te bewegen maar ook om te gaan zien dat bvb. niet alleen zijn stabiliteit waarde heeft maar ook mijn beweeglijkheid.  Dat ik hem in zekere zin weerhoud van verstarring, overcontroled en rigide leven en dat hij ervoor zorgt dat ik al eens content kan zijn met wat er al is, rust kan vinden ook ipv eindeloos te blijven doorzoeken en rollercoasten. Het stelt mij gerust ook om te horen uit de mond van iemand anders dat ik me geen illusies maak, dat het fundament van onze relatie wel degelijk ok is, want dat er taal is voor ons voelen en betrokkenheid op wat de ander meemaakt en gezamenlijke drive om met onze niet evidente gezinsgegevenheden om te gaan … Het doet goed om alles nog eens helder verwoord te horen ook, bvb. waar de oorzaken liggen volgens mij en volgens jou … en wat er allemaal nog meer heeft meegespeeld, zodat we samen kunnen uitzoeken hoe we de lessen van het verleden naar de toekomst kunnen meenemen, zodat niet hetzelfde opnieuw hoeft te gebeuren.

K en K
{

Op de pauzeknop drukken om terug m’n eigen stem te horen

Hoe rustgevend is het om te kunnen praten en iemand voor jou te hebben die luistert, die tijd voor je maakt. Die er gewoon is. Iemand die je ziet.
Beetje bij beetje komt alles er uit. Alles waar je zelf mee in de knoop ligt, moet je uiteindelijk zelf aanbrengen. Soms gooi je er een hele hoop tegelijk uit, soms sijpelt het er langzaam uit.
Soms is het bevrijdend, dan weer confronterend …

Ik heb geleerd, dat je gevoel het altijd bij het rechte eind heeft …
’t is gek dat je soms je eigen stem niet kan horen. Ik heb geleerd dat ik soms moet durven op de pauzeknop te duwen, gewoon om naar mezelf te luisteren. Ik holde mezelf zo hard voorbij in het leven …
We leven maar één keer!
Respecteer jezelf genoeg om tijd te maken voor jezelf
Tijd … niet om iets te doèn, gewoon tijd, om stil te staan, om de stilte te kunnen horen … om je eigen stem te kunnen horen; je pijn, je verlangens, je gevoelens, de onrust, de spanning, …
Laat je omringen door mensen die je voelen, die je begrijpen, die je steunen, die je versterken in wie je eigenlijk al bent. Laat je niet langer naar beneden duwen, maar stijg op !
Leer te leven, in de plaats van te overleven.
Leer te zijn, in plaats van te functioneren.
Leren leven.
Dàt heb ik geleerd van Véronique, en nog zo veel meer …

Vanessa