0495 52 13 02 veronique@ivtherapeut.be

Verwondert dat je … nochtans is het écht zo.

Mensen die het gewoon zijn zelf alles te regelen en voor wie het helemaal niet evident is stil te vallen of geconfronteerd te worden met ‘het niet (meer) weten’ of de controle, het overzicht, de drive verliezen, nét omdat ze zo gewoon zijn van zichzelf dat ze energiek voelen en doortastend handelen.

Mensen van wie anderen nauwelijks zouden geloven dat ze het moeilijk hebben :  ‘jij ?’

Nogal eens mensen bij wie anderen vaak met hun verhaal terecht kunnen en die zelf geen ‘klagers’ zijn, waardoor ze niet echt een netwerk hebben opgebouwd van mensen bij wie ‘zij’ op verhaal komen…

Mensen die altijd wel weer een volgend doel of project hebben, die duizend en één dingen te doen hebben, die nooit op tijd hun bed in kunnen, … bij wie het niet in hun gedachten komt hun energie te doseren, nét omdat ze schijnbaar een elastiek hebben met veel rek op.

Mensen die de moed hebben hun ‘maskers’ los te laten en in alle eerlijkheid naar zichzelf en hun situatie te kijken en naar alles wat hun overkomt. Mensen die dus in staat zijn te reflecteren en zo ‘wijs’ dat ze de hulp van anderen inroepen, wanneer het hen allemaal wat te veel wordt.

Stuk voor stuk sterke mensen zijn het .. die ik ontmoet in mijn praktijk en ook hun elastiekje kan uiteraard al eens springen, nét omdat ze zichzelf niet te snel permissie geven om op te geven of stop te zetten, net omdat ze nogal eens over eigen grenzen gaan en bvb. niet toegeven aan vermoeidheid of geen vrede nemen met ‘goed genoeg’ of ‘in de mate van het mogelijke’.